Receptet Kladdig Kladdkaka

Du behöver!

Ägg (2st)
Socker (2,5 dl)
Vaniljsocker (2tsk)
Salt (1/2 tsk)
Mjöl  (1dl)
Smör (100g)
Kakao/Oboy (4-5 msk)


Sätt ugnen på 175grader.

Smöra och bröa en ugnsform. (en ganska så liten, då denna kaka inte jäser upp)

Smällt smöret. (ställ åt sidan så länge)

Vispa ägg och socker poröst.

Rör FÖRSIKTIGT ner resten av ingredienserna inklusive smöret. Vänd ner dom torra ingredienserna. Annars är risken stor att kakan blir torr.

In i ugnen 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den :) Låt kallna innan den äts, och godast är om den får stå framme tills den kallnat, sen in i kylen ett par timmar :)


Tips: När du smörat formen, bröa, med kokos, det är super gott. Eller så kan ni pröva med erat favorit strössen typ.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0